Swedish

Download the Swedish Booklet

Click the button to download

Bästa Kund

Hej och välkommen att bli medlem i en växande skara entusiaster av Milkteds produkter. Vi hoppas att den här produkten överträffar dina förväntningar med modern stil, intelligent teknologi och hälsofrämjande funktion inom kompressionsprodukter.

Milkteds concept

Det finns ofta en uppfattning av något ”medicinskt” i samband med kompressionsprodukter och känslan av en skyldighet att ”man måste använda dem vid vissa tillfällen” istället för att ”vilja använda dem dagligen”. Vissa kompressionsprodukter känns onaturliga, svettiga, kliar, är svåra att ta på och använda hela dagen. Milkteds koncept skapades för produkter som gör skillnad för den insiktsfulla kunden, som skänker en känsla av välbefinnande samtidigt som de är snygga. Milkteds föddes i Storbritannien och är tillverkade enligt högsta standard i Italien för att ge dig exceptionella kvalitetsmaterial, innovativ design och lyxig komfort. Vi använder en trådblandning av mjölkprotein (ja, det är mjölk som man dricker!) för att skapa produkter i en rad färger med en mjuk, naturlig känsla. Milkteds kan bäras dagligen eller i ett särskilt syfte, exempelvis vid idrott, graviditet, utomhus, på resor eller vid vila.

Våra produkter fungerar ”tyst” i bakgrunden med hjälp av vetenskapen bakom gradvis kompression och använder sin magi för att förebygga och ge nytt liv åt trötta ben och värkande fötter. Våra strumpor och formande produkter arbetar tillsammans med din kropp för att ge dig en smalare, slankare och förstärkt silhuett utan att kompromissa med komforten. De är enkla att ta på och bära under en längre tid. Milkteds utbud omfattar sockor, strumpor med öppen tå, fotlösa strumpor, vadstöd, strumpbyxor, leggings och produkter som formar kroppen. Gå till www.milkteds.com om du vill se hela utbudet. Några av våra unika egenskaper omfattar: Patentsökt teknologi · midjeband och vristband som sitter på plats och inte drar ihop sig · fiberblandning som suger upp fukt och andas för att hålla dig fräsch · motverkar blåsor, vadderad dämpning i flera zoner och vriststöd · gradvis kompression som hjälper cirkulationen · bibehåller formen · sömlösa och förstärkta vid tån · förstärkt häl · mjuka, plana sömmar · komfortkil · stretchande komfortpanel ger stöd vid graviditet · tredimensionell (3D) stickdesign ger mikromassage.

Vår ekovänliga mjölktråd

Mjölkfibrer erhöll utnämnandet International Ecological Textile Oeko-Tex Standard 100 Authentication i april 2004 och innehåller aminosyror som är välgörande för hälsan. Andra egenskaper omfattar: Naturligt fuktbevarande faktor; närande för huden och silkeslen · sanerande, antibakteriell och motverkar svamp · hygroskopisk; absorberar fukt · glansiga och lyxiga i utförande, känsla och komfort · tåliga.

Storlekstabell och etikett

Följande information är stickad på insidan av det övre bandet/vristen eller midjebandet: Storlek (se storlekstabellen som är tryckt på innerförpackningen för att mäta rätt storlek) · höger eller vänster fot tack vare unika egenskaper (gäller endast sockorna) · Kompressionsfaktor i millimeter kvicksilver (mm Hg) – gäller ej formande produkter. Mätningarna används som vägledning för uppskattad storlek. Exakt kompression kan inte ges utan varierar beroende på omkretsen av vristen/vaden/låret och benlängden.

MTSE001BLKG_blk_m1-400x600
MTSM001CRMG_crm_f1-400x600

Tvätt- och skötselråd

Du kan maskintvätta produkten regelbundet i 30° med ett milt tvättmedel. Undvik sköljmedel eftersom de kan bryta ned fibrerna. Blek inte, stryk inte och kemtvätta inte produkten. Kan torktumlas i låg temperatur. Maximera produktens livslängd genom att använda tvättpåse och vänd den alltid ut och in vid tvätt. Kompressionsprodukter ska helst bytas ut efter tre månaders regelbunden användning och sex månaders tillfällig användning för att rätt nivå av kompression ska upprätthållas.

Användning

Milkteds® produkter är enkla att ta på jämfört med andra plagg med liknande grad av kompression och det behövs inga hjälpmedel eller specialhandskar. Trots att våra sockor, vadstöd, strumpbyxor och leggings har en gradvis passform kan du alltid få igenom foten genom benet. För att undvika hopsnörning över knäet ska sockor/vadstöd bäras under knäet. Om de är något långa så stryk försiktigt nedåt under knäet och justera efter längden på nedre delen av benet, försök att undvika veck och rynkor längs hela produkten. På strumpbyxor och leggings ska du undvika veck längs den stora kompressionszonen, som börjar vid vristen och gradvis försvagas upp mot låret. Använd handflatan för att släta ut eventuella rynkor.

Kompressionsprodukter rekommenderas inte vid följande omständigheter:

Kontraindikationer: Individer som lider av: Celluliter, septisk flebit, phlegmasia cerulea dolens, misstänkt eller diagnostiserad perifer arteriell ocklusiv sjukdom, hjärtsvikt (dekompenserad hjärtsjukdom), diabetes med perifer artärsjukdom eller perifer neuropati, perifer arteriell bypass-ympning, kallbrand eller andra orsaker till sensoriska skador.

Relativa kontraindikationer:

Mild flebit, reumatoid artrit, eventuella sjukdomar där strumpbyxor kan orsaka skada, exempelvis skör ”papperstunn” hud, eksem eller andra åtföljande dermatoser, hudtransplantation som nyligen genomförts eller allergi mot naturliga proteinfibrer eller mot några av de andra material som används vid tillverkning (enligt listan över produktens sammansättning).

Friskrivningsklausul – Informationen i ovanstående stycken som gäller kontraindikationer är endast en vägledning och ska inte anses vara klinisk rådgivning. Om du är osäker på, eller oroad över, om kompressionsprodukter är lämpliga för dig bör du söka råd från läkare. Milkthreads Ltd ansvarar inte för olämplig eller kontraindikerad användning av produkten.

Observera!

Om du upplever hudirritation eller smärta när du använder en produkt ska du omedelbart ta av dig produkten och om symptomen kvarstår bör du söka läkarhjälp.

Register for the newsletter and save 10% of your next order

Scroll to Top